Culorile Toamnei 2017

„Atunci când 80% din experiența umană este filtrată prin ochi, înțelegem că alegerea culorii este critică. " Institutul Pantone

Institutul Pantone Color ajută companiile să ia cele mai informate decizii despre culoarea mărcilor sau produselor lor. Indiferent dacă este vorba despre prognoza culorilor, dezvoltarea culorilor de marcă, soluțiile personalizate de culoare sau selecția paletelor de produse, Institutul Pantone Color este dedicat sa ajute în dezvoltarea unei strategii de culoare care să se potrivească nevoilor unice ale companiilor În fiecare an, echipa de la Pantone Color Institute evaluează culorile afișate de designerii de modă în colecțiile lor din New York Fashion Week. Aceste informații sunt apoi folosite pentru a crea raportul de culoare PANTONE Fashion Color, în care evidențiaza primele 10 culori pentru moda bărbați și femei pentru sezonul următor. Pentru prima dată anul acesta au adăugat săptămâna de modă la Londra la raportul lor sezonier.

Paleta de culori pe baza Saptamanii de moda de la New York  

„Îndrumată de un roșu din grenadină dinamică și un arțar de toamnă, paleta de culori pentru toamna 2017 se bazează mai mult pe căldură „, spune Eiseman. „În timp ce sunt reconfortante, culorile și ușurința sunt esențiale pentru senzația sezonieră, nuanțele de excepție include un roz pal, un verde de aur răcoritor și un albastru marin. Aceste nuanțe adaugă o notă izbitoare atunci când sunt asociate cu nuanțele clasice de toamnă ale Navy Peony, Neutral Gray, Butterrum și Tawny Port. ”

Pantone’s Top 10 Colors for New York

 

Paleta de culori pe baza Saptamanii de moda de la Londra

„Conduita de o vivace paletă Flame Scarlet, paleta de culori pentru toamna / iarna 2017/2018 este compusă din culori clasice puternice, completate de câteva nuanțe imprevizibile pentru sezoanele de toamnă și de iarnă”, a remarcat Eiseman. „Combinațiile neașteptate, cum ar fi Royal Lilac și Otter Brown sau Lemon Curry cu Bluebell, acapareaza ochiul și creează o dihotomie colorică neobișnuită”.

Pantone’s Top 10 Colors for London

La prima vedere am spune că cele două palete sunt chiar asemănătoare, poate pe cea de Londra o văd ceva mai intensă, mai dinamică și cu unele combinații mai îndrăznețe.

Deși e bine să știm care sunt recomandările și paleta în trend a sezonului, asta nu înseamnă că trebuie să fugim la dulap și să aruncăm tot ce e de toamnă și nu respectă aceaste recomandări. De cele mai multe ori putem să urmăm trendul doar printr-o altă alăturare a pieselor – mix and match – sau prin adăugarea unor accesorii în culorile sezonului cu care să ne identificăm.

Aceste prezentări de la săptămânile de modă ne pot servi drept sursă de inspirație și ne pot deschide noi orizonturi, deci  să  le folosim ca atare!

  • Comments ( 0 )

  • Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP