De ce iubim tocurile?

“A woman with good shoes is never ugly. They are the last touch of elegance.” Coco Chanel

După un mic accident casnic în urma căruia am rămas în imposibiltatea de a purta tocuri pentru câteva săptămâni bune și cu un dor serios de perechile mele preferate, am început să mă întreb oare noi, femeile, de ce iubim tocurile atât de mult?

Cele mai multe dintre noi, chiar dacă favorizăm pantofii sport sau pantofii fără toc, suntem de acord că avem nevoie de o pereche (sau mai multe!) ideală de pantofi cu toc. Și, într-o lume în care există atât de multe preferințe și stiluri de tocuri pe care le putem alege, poate reușim totuși să rezumăm câteva motive pentru care fiecare femeie ar trebui să aibă cel puțin o pereche de tocuri bune în dulapul ei.

Ne aduc la înălțimea situației Ar putea părea evident că o pereche de tocuri va adăuga înălțime purtătoarei, dar – pe cât de evident, pe atât de important – acesta este unul din cele mai întâlnite motive pentru care femeile din întreaga lume poartă tocuri înalte. Sunt o multime de motive pentru care noi, femeile, dorim să adăugăm înălțime: fie că dorim să fim mai aproape de un partener înalt, fie să ne simțim mai la înălțimea situației și mai încrezătoare, astfel că uneori tot ce trebuie să facem este să găsim perechea ideală de tocuri și instantaneu totul se vede într-o altă lumină, de la înălțime.

Atrag atenția O femeie care poartă tocuri atrage cu siguranță atenția. Tindem să credem că bărbații preferă o femeie pe tocuri și știm că o pereche minunată de pantofi poate atrage și complimente de la alte femei. Unele accente surprinzătoare, fie catifeaua care tocmai e în trend sau motivele florale care ne-au bucurat toată vara, vor atrage și mai multă atenție decât tocurile simple, iar tocurile exotice reprezintă o modalitate excelentă pentru ca o femeie să adauge un punct focal, un accent wow! unui outfit simplu. Astfel, un toc bine ales poate da acel plus care aduce diferența și definește stilul propriu.

Ne sporesc încrederea Purtarea tocurilor înalte ne face să ne simțim mai încrezătoare. Uneori tocurile înalte pot face femeia să arate mai ferma, chiar dominantă, ceea ce, la rândul ei, o face să se simtă mai puternica, mai încrezătoare și mai pozitivă în ceea ce privește felul în care arată. Ca și cum pe undeva am fi convinse că tocurile perfecte ne dau superputeri, deși uneori chiar purtarea lor necesită superputeri, nu?

Ne subțiază Indiferent de varstă și greutate toate femeile par a avea în mod nativ dorința de a părea mai subțiri, deci deloc de neglijat este faptul că purtarea tocurilor ne dă iluzia înălțimii și a unei siluete zvelte și echilibrate. Purtarea tocurilor înalte ne schimbă poziția și ne dau aspectul de picioare lungi și sexy. Magia reală a tocurilor este că îmbunătățesc întregul aspect al corpului unei femei, îmbunătățind modul în care se poartă pe sine atunci când stă și merge. Cu siguranță mai sunt zeci de motive pentru care alegem și iubim pantofii cu toc înalt, dar la fel de important este cum ne alegem perechea potrivită de tocuri pentru a completa o ținută și cum  ne asigurăm că știm să-i purtăm cu încredere.

 

Tu de ce iubești tocurile?

 

Deși fiecare sezon își are propriul trend, de cele mai multe ori regăsim aceleași forme de bază în lumea tocurilor. Mai jos găsești tipurile de bază pe care le întâlnim.

Pumps – tocul clasic

Un pantof închis cu un toc clasic. Acest tip de toc pare mereu foarte profesionist de aceea este cel mai întâlnit în cazul ținutelor business. Înălțimea tocului poate varia foarte mult în funcție de model și trend, deci avem toate șansele să găsim ceva potrivit nevoilor și stilului pe care vrem să îl reprezentăm.

Stiletto – tocul elegant

Stiletto este un toc mai înalt, mai feminin și mai sezual, potrivit pentru ocazii speciale, dar poate fi nepotrivit pentru anumite medii de business sau ținutelor formale

Wedges – tocul ortopedic

 

Este de fapt mai mult o talpă înaltă decât un toc, o soluție confortabilă atunci când vrei să porți ceva înalt pentru o perioadă mai lungă din zi sau din diferite motive ai nevoie de un pic de stabilitate extra. Le găsim într-o varietate mare de înălțimi și stiluri și sunt mai tipice pentru încălțămintea de vară, dar nu e o regulă.

Block heels – tocul gros

Un toc înalt, drept, gros și stabil, o soluție practică și ușor adaptabilă pentru aproape orice situație și ținută.

Kitten Heels – tocul jucăuș

Un toc pe cât de mic, pe atât de feminin și practic, kitten heels sunt o soluție practică și comodă pentru zilele de alergătură maximă în care nu vrem totuși să renunțăm la un aer feminin, fie și într-o ținută casual .

Care este alegerea ta?

 

Be you- Be different- Make a difference with style !

 

 

  • Comments ( 0 )

  • Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP