Paltoane de iarnă

Chic și pe frig

Odată cu vremea rece începem să adăugăm mai multe straturi și începem să ne întrebăm ce să alegem astfel încât să nu ne fie frig, dar nici să nu ne stricăm armonia outfitului, și, trebuie să recunoaștem, nu e ușor să ne simțim feminine și atrăgătoare în geci pufoase și paltoane grele.

Deci, cum împăcăm nevoile anotimpului cu ceea ce ni se potrivește cel mai bine?

Hai să le luăm în funcție de conformațiile tipice pe care le cunoaștem :

 

Pară ( triunghi) – pentru cele dintre noi care suntem mai late în partea de jos a corpului decât de la talie în sus, nouă ne sunt în mod special avantajoase modelele care sunt cambrate în talie, au curea sau cordon. Ne ajută de asemenea dacă suntem atente ca umerii să fie accentuați și gulerele mari sau cu modele mai speciale, detalii care pot ajuta mult în echilibrarea siluetei .

Măr –  cele dintre noi care au trunchiul mai gros și prea puțin accentuată talia – cele mai avantajoase sunt modelele drepte, ușor cambrate, nu mai lungi decât linia șoldului și cu accent pe nasturii mai speciali ( lucioși, din lemn, de lux,) sau cu rând dublu de nasturi. Toate acestea alungesc optic silueta  prin mutarea accentul de la rotunjimi spre linii verticale.

Clepsidră –  cele dintre noi care sunt mai norocoase și au talia accentuată în mod natural. Au de cele mai multe ori și un bust mai generos astfel că este important să se păstreze accentul pe talie. Un model drept ar fi un dezavantaj, deoarece ar adăuga cel puțin o mărime din punct de vedere optic și din acest motiv, pentru clepsidre, la fel ca și pentru pere, cele mai avantajoase opțiuni sunt cele cambrate sau cele prevazute cu un cordon, lungimi medii și gulere speciale .

Dreptunghi – când suntem din categoria celor care nu au diferențe semnificative între umăr, talie și șold, scopul este acela de a crea optic o talie feminină ajutându-ne de modele care creează talia prin croiala cambrată și au culori feminine. Modelele asimetrice pot fi de asemenea o idee foarte bună, dacă vrei ceva mai modern.

Căpșună (triunghi inversat) – cele dintre noi care suntem mai late în partea de sus a corpului avem de cele mai multe ori talia ușor mai jos decât linia naturală, astfel, pentru a echilibra silueta, cele mai avantajoase modele sunt cele care se lărgesc de la talie în jos sau cele cu o croială în A cu umeri accentuați.

 

Per ansamblu toate avem șanse destul de bune de a ieși din captivitatea paltoanleor și a gecilor care ne ascund ca o plapumă mobila și cu puțină atenție să ne simțim la fel de feminine și cu o haină călduroasă în plus.

Nu uita să profiți de culori și imprimeuri cu care de asemenea poți ajuta efectul optic .

Be you- Be different- Make a difference with style !

 

 

  • Comments ( 0 )

  • Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP