Vision Board

Locul unde visele devin planuri și planurile realitate

Ce este și de ce ai nevoie de un vision board?

În sens direct (și traducere mot-a-mot) „un panou de viziune” este o colecție de imagini și notițe personale sau personalizate atașate pe un panou plasat într-un loc de unde poate fi văzut în fiecare zi.

Sună destul de simplu, nu? Și la fel de neinteresant ai zice.

Partea mai profundă a acestui exercițiu vizual – chiar distractiv, dacă îl faci cu mintea deschisă și creativitatea în priză – este faptul că un vision board este o reprezentare vizuală a tuturor lucrurilor pe care îți dorești să le faci, să le cunoști, să le obții și să le realizezi în viață.Este un memento zilnic al acestor lucruri. Este ceva la care te poți uita în fiecare zi pentru a-ți reaminti de cele mai adânci dorințe ale tale și care te menține în același timp focusată pe acestea în activitățile tale zilnice.

Folosit ca atare, un vison board poate fi un instrument puternic pentru clarificarea, concentrarea și menținerea atenției asupra unui scop specific al vieții pe o perioada mai scurtă sau mai lungă. Personal recomand crearea unui Vision Board anual sau atunci când simți că viața sau țelurile tale iau o întorsătură profund diferită.

Viața ne este mereu plină de lucruri și întâmplări mai mult sau mai puțin esentiale, dar puterea atenției nu trebuie subestimată, deoarece acolo unde ne este direcționată ATENȚIA, acolo ni se îndreaptă și energiile creatoare. Și-atunci cine nu și-ar dori ca atenția să-i fie concentrată asupra lucrurilor pe care și le dorește cu adevărat în viață?

Deci, ce este un vision board?

 

Ești tu.

 

Visele tale.

 

Cea mai bună versiune a ta .

 

Viața ta așa cum îți dorești în adâncul sufletului să fie.

Cum îl creezi?

Dacă te-ai decis că îi dai o șansă unui vision board, fie și din pură curiozitate, hai să vedem de unde începem?

Cu toții suntem obișnuiți să avem verbalizări generale ale țelurilor pe care ni le propunem, la modul mai mult sau mai puțin conștient. Exprimări de genul ”Vreau o viață mai bună” sau ”Vreau să fiu fericit/ă” sunt obiective excelente, dar te-ai gândit vreodată serios ce înseamnă asta mai exact pentru tine?

Cu ocazia creării vision board-ului îți propun să dai frâu liber imaginației pentru a descoperi ce înseamnă și cum arată în detaliile ei practice  „viața mai bună” sau ”fericirea” pentru tine. Mai mulți bani? Ok, câți și ce ai face cu ei? Mai multe călătorii? Ok, unde și cum ai vrea să ajungi? O relație reușită și împlinită de iubire? Ok, cum arată bărbatul ideal și cum arată relația ideală pentru tine? Fii cât mai explicită, până la cele mai mici detalii și vei vedea că, deși uneori este neobișnuit să ne imaginăm clar ceea ce ne dorim, vision board-ul este locul unde realitatea ta viitoare poate prinde exact forma pe care ți-o dorești și, odată pus totul pe board, lucrurile devin mai clare, iar planul devine un țel!

Odată ce ți-ai găsit răspunsurile, începe să cauți în mod activ imagini, fie din reviste, fie de pe internet, din cărți, din poze personale sau desenează-le tu; scrie motto-uri, citate, orice reprezintă cât mai clar pentru tine ceea ce îți dorești să atingi, ceea ce îți dorești să fii și să experimentezi.

Fără îndoială ai auzit că se spune că foarte mulți dintre noi nu obțin niciodată ceea ce vor, pentru că nu știu ce vor. Realizarea unui vision board este o modalitate minunată de a aduce claritate acestei dorințe generale și de a o transforma într-un obiectiv realizabil pentru fiecare. Astfel se anulează „scuza” neclarității propriilor aspirații.

Nu uita că nu există limitări de nici un fel. Dacă vrei să pui flori uscate, pietre swarowski sau mănuși de piele, pentru că acestea au o anumită semnificație în aspirațiile tale – poate vrei să te faci creator de bijuterii sau visezi la o motocicletă – , atunci cu siguranță le poți include.

După ce ai identificat imaginile și accesoriile de care ai nevoie, alege suportul pe care vrei să lucrezi, fie că e o ramă foto mare pe care poți să o îmbraci într-o pânză drăguță, un pinborad/panou din plută sau o pânză de pictat, și așează totul în ordinea în care vrei; pot fi simetrice sau concentrice sau suprapuse sau cum îți dictează imaginația .

Cum îl faci să „lucreze” pentru tine?

Poziționează-ți board-ul într-un loc unde îl vei vedea în fiecare zi. Obiectivul tău, pe lângă clarificarea și vizualizarea a ceea ce îți dorești, este să creezi o rutină în care să îți acorzi timp în mod regulat de a revizui ce este pe board-ul dorințelor tale, astfel îți vei menține concentrarea și motivația. Fie că dorești să îl păstrezi privat sau să îl faci un punct central al casei tale, ideea este ca vision bord-ul tau să fie accesibil și „în drum” în rutina ta zilnică.

Important este totuși să nu uităm că vizualizarea a ceea ce ne dorim este un instrument și nu o garanție că totul se va întampla exact așa cum ne dorim, mai ales dacă tot ceea ce facem este să admirăm board-ul.

Utilizează vision board-ul  pentru a vizualiza și procesul, nu doar rezultatul. Bucură-te de fiecare pas, pentru că fiecare pas te aduce un pic mai aproape de țelul propus și de viața pe care ți-o dorești .

 

Be you- Be different- Make a difference with Style!

 

  • Comments ( 0 )

  • Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP